• info@zongewoongoed.nl
  • 06 13 48 00 06

Er is géén landelijke subsidie meer voor het kopen van zonnepanelen, maar er zijn nog wel een paar gemeenten die hier subsidie voor geven. LET OP: Vanaf 1 januari 2023 hoef je in Nederland geen btw voor zonnepanelen meer terug te vragen en geldt er een 0% btw-tarief. Dit scheelt je een hoop tijd!

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, gemaakt van laagjes silicium. Zonlicht dat op de zonnecellen valt, wekt daar een elektrische spanning op. Dit is gelijkstroom. Een zogenaamde omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom: de stroom die uit je stopcontact komt.

Zeker weten! Zonnepanelen produceren zelfs stroom wanneer er geen zon schijnt. Dit is wel minder dan wanneer de zon wel schijnt.

De zuid-opstelling en de oost-west opstelling zijn de 2 meest populair opstelling voor u zonnepanelen. En de zuid-opstelling is het meeste rendabel. Uiteindelijk hangt het wel af van u persoonlijke situatie.

De zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer. Die omvormer kan op zonder geplaatst worden maar het beste is om deze in een goed geventileerde ruimte te hangen. De omvormer moet zelf namelijk ook koelen. Hoe beter de koeling hoe hoger het rendement en hoe langer de levensduur van de omvormer.

Met de salderingsregeling ontvang je voor de stroom die je teruglevert hetzelfde tarief als je betaalt voor de stroom die je op dat moment afneemt. Inclusief energiebelasting en btw. Tot 2031 mag je stroom nog salderen, en met ingang van 2023 wordt dit steeds verder afgebouwd met 9% ieder jaar tot 2031 en dan kun je niet meer salderen.

Dit is afhankelijk van de oppervlakte van uw dak en van schaduwobjecten. Wij komen graag bij u thuis of uw bedrijf en kijken wat er wel of niet mogelijk is. En zo kunnen we gezamenlijk zorgen voor een mooie afwerking!

Wij werken met een applicatie waarop er live wordt bijgehouden hoeveel stroom u opwekt als geheel systeem en per zonnepaneel. Met dit systeem kunt u zowel als wij achterhalen of een zonnepaneel niet goed functioneert.